Пропускане към основното съдържание

ЗА НАС

Семейството е най-важната част от нашия живот!

През последните години опитът ни като специалисти в областта на помагащите професии и поведенческите науки показва, че работата със семейства е от изключителна важност, както за отглеждането на здрави и щастливи деца, така и за ефективни и пълноценни личности.

Кауза

Сдружение „Родител-Дете“ е неправителствена организация с нестопанска цел за извършване на общественополезна дейност посветена на СЕМЕЙСТВОТО!

Научете повече


Проекти

Всички проекти на Сдружение „Родител-Дете“ са посветени на идеята за създаването нова семейна реалност и подпомагане на семейства за справяне с житейски трудности или кризи.

Научете повече

 


Дейности

Основният предмет на дейност, към който сдружението се стреми е предоставяне на  психологично семейно консултиране, терапевтични групи, курсове, тренинги и други психотерапевтични дейности свързани със Семейството.

Научете повече

 

 


Партньори

Нашите партньори са хора, който разбират колко е важно и неотложно да се погрижим за децата и родителите в Бъргария да водят пълноценен и полезен живот, а това започва от грижата за самите семейства.

Станете наш партньор!


Коментари

Популярни публикации от този блог

Кампания СЕМЕЙСТВО- СЕМЕЙНИ ОТНОШЕНИЯ

Сдружение Родител-Дете стартира своята кампания СЕМЕЙСТВО- СЕМЕЙНИ ОТНОШЕНИЯКампанията е свързана със семейно консултиране и терапия насемейства и двойки.В рамките на кампанията:Веднъж на две седмици – семейна сесияЕкип от семейни психотерапевти-специализанти60 минутни сесии5 ваучера за безплатни терапевтични срещи За кампанията:Консултациите се извършват от семеен психотерапевт-специализант под суперизията на опитен семеен психотерапевт от Институтпо Фамилна Терапия България.*Всички специализанти са дипломирани, практикуващи психолози и семейни консултанти, които се усъвършенстват в спецификата на терапевтичната работата със семейства и двойки.Това е сравнително нов за България и особено за Варна,метод на психотерапевтична работа със семейства и двойки, който позволява да се осъществят важни промени в семейните отношение.Благодарение на получаването на обратната връзка от екипа и супервизора, терапевтът и семейството добиват много по-ясна и разширена представа, както за проблема, т…

Родител-Дете

"Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно посвоему“ – Лев Толстой§"Единствената скала, за която знам, че стои стабилна, единствената институция, за която съм сигурен, че работи, е семейството.“ - Лий Якока§"Семейството е най-важното нещо на света.“ - Принцеса Даяна§
"Силата на нацията идва от целостта на дома." – Конфуций

5 вида семейства

Всички ние имаме нещо общо и то е ,че при каквито и да е обстоятелства – произлизаме от семейство. Независимо от културата, семейството винаги е било главна и основна тема, от която произлизат ценности, традиции и най-вече личността на всеки отделен човек. Интересното за думата „семейство/фамилия“ е, че идва от латински (familia), с която са обозначавали хора живеещи под един покрив, включително и по-специфично прислужниците и близките в една къща. В съвременния изказ, също можем да видим подобно използване – тъй като вече не можем да говорим, че едно семейство е задължително под формулата „майка+баща=дете“.Теорията определя 6 вида семейства, според състава им, които имат своите специфични характеристики и динамика:Нуклеарно семействоТова е така нареченото традиционно семейство, което включва жена, мъж (съпрузи или живеещи на семейни начала) и техните деца. Според социалните представи, това е идеалната среда за отглеждане на деца. Позитивите на това семейство са, че е малко по-стабилн…